Importanta unui sistem de supraveghere

Importanta unui sistem de supraveghere

  admin  

 (674)    (4)    1

  Camere supraveghereDVRNVRXVRSisteme / kituri de supraveghere video  

In prezent ne aflam in situatia de a fi atenti la orice se intampla in jurul nostru. Cu o multitudine de pericole ce ne pandesc la tot pasul, orice miscare pe care o facem trebuie sa fie foarte bine monitorizata. Daca ne aflam la locul de munca ne simtim mult mai in siguranta daca stim ca exista paza umana sau digitala care ne supravegheaza. De asemenea, casa sau orice bun valoros necesita monitorizare. Un sistem de supraveghere are rolul de a preveni orice tentativa de talharie, dar si de a mentine o stare de liniste si ordine. Instalarea unor camere de supraveghere faciliteaza controlul in locurile delicate, precum casa, magazinul, compania, precum si proximitatile acestora. Este modalitatea eficienta de a colecta, stoca si reda informatia in cazul producerii unui incident.

Sistemele de supraveghere se regasesc pe piata sub diferite forme si la diferite preturi, iar bugetul este cel care dicteaza in final optiunea fiecarui cumparator. Camerele de supraveghere sunt utilizate in orice situatie, de la monitorizarea biroului, a locuintei, pana la mari companii si institutii publice. Cand luati decizia cumpararii unui astfel de sistem este bine sa tineti cont de anumite recomandari. De pilda pentru monitorizarea locuintei veti avea nevoie sa stabiliti ce zone doriti sa acoperiti. Daca nu sunteti sigur ce produse aveti nevoie, este recomandat sa apelati la un specialist care sa va indice echipamentele potrivite. Un sistem de supraveghere poate fi extins si cu un sistem de alarma, astfel incat sa construiti securitatea care sa va asigure protectia pe care o cautati.

Pe piata exista numeroase variante de camere de supraveghere, DVR-uri, sisteme de alarma, asa incat procesul de selectie nu va fi unul usor. Mai ales daca nu cunoasteti prea bine domeniul. Din acest motiv este bine sa tineti cont de cateva sfaturi.

In primul rand incercati sa va documentati cu privire la produsele disponibile pe piata si la modul lor de functionare. Intrebati mai multi specialisti, astfel incat sa va puteti face o idee de ansamblu. Aveti in vedere ca puteti intalni multi asa-zisi specialisti care nu doresc decat sa va pacaleasca, oferindu-va informatii intentionat eronate. De aceea este bine sa aflati mai multe pareri inainte de a lua o decizie.

Din multitudinea de optiuni alegeti varianta care se potriveste cel mai bine necesitatilor dumneavoastra. In functie de numarul de camere de supraveghere de care aveti nevoie, exista sisteme cu 4 camere, cu 8 camere, cu 16 camere, dar si sisteme ce pot fi personalizate. In functie de numarul de camere ales, va trebui sa alegeti un DVR care sa aiba un numar egal sau mai mare de intrari video.

Camerele pot fi de interior sau de exterior. In functie de spatiul in care trebuie sa instalati sistemul, aveti la dispozitie si alegerea unor camere mixte. Identificarea unor incidente petrecute noaptea conduce la necesitatea de a instala camere cu leduri IR. Acestea difera in functie de distanta de iluminare. Lentila incorporata in camere este disponibila in doua variante: fixa sau varifocala. Cea mai comuna lentila fixa este de 3.6mm, avand un unghi de deschidere de aprox. 85 grade. Este potrivita pentru supravegherea spatiului din preajma camerei. Pentru focalizare la distanta este nevoie de o camera cu lentila varifocala. Si aici vorbim despre doua variante: cele mai comune sunt camerele cu lentila varifocala manual, insa exista si cele cu zoom si focus motorizat. Pretul este mai ridicat pentru cele din cea de-a doua categorie.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il luati in considerare este tehnologia pe care doriti sa o folositi. Exista sistemele analogice, HD sau IP. In tara noastra sistemele HD au devenit destul de populare datorita rezolutiei mari, dar si configurarii extrem de rapide. Unele sisteme pot ajunge pana la 5MP. Pe de alta parte, sistemele IP sunt mai complexe, putin mai complicat de configurat, insa au rezolutii uluitoare. Cu toate acestea, au fost dezvoltate foarte multe sisteme IP ce asigura configurare automata, prin functia Plug and Play. Pe langa camerele de supraveghere si DVR veti mai avea nevoie si de sursa de alimentare, HDD pentru stocarea datelor, cabluri de alimentare si conectica.

Cum siguranta este foarte importanta, va oferim tot suportul necesar in alegerea sistemul de supraveghere potrivit proiectului dumneavoastra.

 (674)    (4)    1

  •  Comentarii ( 1 )
 Ciprian
Un sistem de supraveghere este util oricand.
Comentariul a fost trimis cu succes. Va multumim!
Lasati un comentariu
Captcha