AEVISION functii inteligente si noul protocol SLINK

AEVISION functii inteligente si noul protocol SLINK

  admin  

 (881)    (1)    1

  Camere supraveghereDVRNVRXVRSisteme / kituri de supraveghere video  

Aevision este unul din cei mai importanti producatori de camere IP si NVR profesionale din lume. Compania a luat fiinta in anul 2007. La inceput s-a axat in special pe proiectarea si fabricarea de NVR-uri. Aceste NVR-uri ofera cea mai mare compatibilitate cu restul camerelor IP de pe piata provenite de la majoritatea producatorilor. Detin deja in portofoliu mai mult de 10 tipuri de patente, zeci de tipuri de soft protejate prin copyright si peste 10 certificari de inalta calitate a produselor.

aevision

Intreaga oferta de camere si NVR-uri lansata recent de Aevision include doar produse cu compresie video H.265, fiind cel mai nou tip de compresie. Aceasta permite comprimarea datelor cu pana la 50% fata de versiunile precedente, economisind in acest mod spatiu suficient pe HDD. In acelasi timp calitatea imaginilor ramane complet nealterata.

aevision-functii-inteligente

Functii inteligente si protocol SLINK

Printre caracteristicile cheie ale camerelor si NVR-urilor se numara functiile inteligente si protocolul privat Slink. Sistemul inteligent de analiza include printre altele analiza comportamentala. Din aceasta categorie fac parte functiile inteligente precum target count, area detection, line cross, object left/lost. Alte functii ale analizei inteligente presupun LPR (license plate recognition), detectie faciala (face detection), alerta la sunete anormale precum tipete, plansete, explozie; detectie la incendiu, diagnoza video precum colorit, pierdere semnal video, luminozitate prea ridicata sau prea scazuta.

aevision-aplicatie-mobil-aeeye

Protocolul privat SLINK beneficiaza de functii imbunatatite ale protocolului i8S. Indeplineste o serie de parametri care conduc catre o mai buna si eficienta gestionare a conectarii si operarii echipamentelelor. Conexiunea sigura presupune adaugarea unui certificat de securitate care rezolva orice problema de siguranta si securitatea dispozitivului. Operarea simplificata presupunea generarea automata a unei adrese IP, fara a mai fi necesare configurari legate de IP. Functia plug and play reduce la minimum necesitatea configurarii sistemului. Conectate in retea, NVR-ul va recunoaste automat camera si va reda imaginea pe monitor.

Target count

Target count este o functie deosebit de importanta pentru zonele extrem de populate sau circulate. Presupune numararea persoanelor dintr-o anumita zona prestabilita a imaginii. Prin intermediul acestei functii utilizatorul poate demarca un perimetru de detectie in care sa fie numarate persoanele ce intra si ies din acea zona.

Cross line detection

Cross line detection sau detectarea depasirii unui linii virtuale este o alta functie inteligenta. Cu aceasta functie sunt identificate persoanele care depasesc o anumita zona restrictionata. Cand camera IP detecteaza obiecte sau persoane aflate in miscare care depasesc o linie virtuala prestabilita, va declansa alarma pentru a alerta operatorii de incident.

Object left/lost

Object left/lost inseamna detectarea unui obiect pierdut sau abandonat intentionat intr-un anumit perimetru. Aceasta functie are rolul de a detecta obiectele pierdute ce ar fi trebuit sa existe intr-o zona stabilita in camera IP. Totodata detecteaza si obiectele abandonate intr-un anumit loc unde nu ar trebui sa se afle. Cand obiectul dispare sau este identificat fara insotitor se declanseaza alarma, iar evenimentul este inregistrat. Abandonarea unui obiect este utila in statii de metro, gari, aeroporturi, in zonele unde exista risc de acte de terorism. Identificarea unui obiect pierdut poate fi utila in magazine, bijuterii, muzee, in zonele unde exista obiecte valoroase ce trebuie protejate.

aevision-5-detectie-faciala

Recunoastere faciala

Recunoasterea faciala este o tehnologie computerizata ce identifica fata umana dintr-o baza de date. Ajuta utilizatorii camerelor de supraveghere in detectarea si poate chiar prevenirea anumitor persoane sa intre sau sa iasa dintr-un anumit perimteru. Ofera utilizatorului nu doar informatii cu privire la numarul de persoane prezente, ci si specifica exact cine se afla acolo.

Avantajele functiei

Functia de detectie faciala lansata de Aevision prezinta o serie de avantaje. NVR-ul include interfata de vizualizare in timp real. In modul de vizualizare imagine, informatia captata in imaginea monitorizata este afisata in timp real, fiind evidentiate data si locul capturii. In partea dreapta este afisat tot in timp real rezultatul comparatiei. Sunt corelate informatii precum asemanare, nume angajat, descriere angajat etc.

aevision-6-detectie-faciala

Cel de-al doilea avantaj al functiei Aevision este ca suporta administrarea unei baze de date cu pana la un milion de chipuri. NVR-ul are incorporate in baza de date faciala atat lista neagra, cat si lista alba. Acestea se pot importa si exporta.

aevision-7-detectie-faciala

In plus, in sablonul de detectare pot fi importate pana la 5 fete ale aceleiasi persoane tinta. Imaginea din fata la care se adauga poza din lateral sau din mai multe unghiuri determina o mai mare acuratete in recunoastere.

aevision-8-detectie-faciala

Cum se seteaza lista alba si lista neagra? Verificati fata captata cu baza de date. Daca cele doua se potrivesc, atunci se poate declansa alarma. Daca se potriveste cu lista neagra, dispozitivul va declansa alarma pentru a identifica persoana aflata pe lista neagra. Poate fi vorba despre un infractor revidivist, de un terorist etc. Daca se potriveste cu lista alba, atunci usa va fi deblocata spre a oferi acces.

aevision-9-detectie-faciala

Cautarea inteligenta este un alt avantaj oferit de Aevision. Permite detectarea fetei in baza de date mai rapid si mai eficient. Va puteti folosi de “channel search” (cautare canal), “face database search” (cautare fata in baza de date), “external photo search” (cautare poza externa).

Functia de detectie a fetei poate fi folosita in multiple aplicatii precum accesul pe o proprietate privata, intr-o companie, in scoala, in fabrica etc.

 

 

 (881)    (1)    1

  •  Comentarii ( 1 )
 Geo N.
Abia astept produsele!
Comentariul a fost trimis cu succes. Va multumim!
Lasati un comentariu
Captcha